LibertyBits Conference 2018: Blockchain, Free Software & Privacy, Off-the-grid

На 24.04.2018г. в София ще се проведе технологичната конференция, посветена на личната свобода в цифровото ни съвремие „LibertyBits“ 2018. Темите вдъхновили конференцията са:

  1. Blockchain технологията (интересни финансови и нефинансови проекти, базирани на нея) като основата на криптовалутите и като механизъм за установяването на доверие между две взаимодействащи си непознати страни, без необходимост от потвърждението от трета.
  2. Free Software & Privacy (защитата и неприкосновеността на личната ни сфера) в дигиталната ера, в която живеем сред многобройните фирми, организации и служби, искащи да се откажем от нея или да ни я ограничат и отнемат;
  3. Живот off-the-grid („извън мрежата“) или какви са днешните възможности за използване на алтернативни енергийни източници за лични или бизнес цели и какви са шансовете да се откъснем от зависимостите към актуалните си доставчици на енергия (топлинна, електрическа, ВиК-та и т.н.) и да ги заменим с алтернативни решения и системи без (големи) компромиси в качество и комфорт.

За място на провеждането е избран София Тех Парк, който в последно време се утвърждава като сцена на все повече технологични събития с международно значение. Подобна конференция ще се проведе за първи път у нас и една от целите на организаторите е да прославим страната си като център за подобни форуми на Балканите. Стремежът е да се постави началото на ежегодна конференция, която е едновременно изключително информативна и запомняща се за гостите си, както и полезна и икономически ефективна за участниците и спонсорите си.

Лекторите представляват добре подбран микс от уважавани експерти в набиращи скорост и вече утвърждаващи се български блокчейн и оф-грид компании, както и известни имена на международни активисти и защитници на свободата на словото, човешките права и личната неприкосновеност от правителствения, институционален и корпоративен шпионаж.

Предвиждат се речи и дискусионни панели на английски език, промотиране на марките на спонсорите, с чиято финансова подкрепа се реализира конференцията.

Основна цел на LibertyBits е да поднесе обективна и достъпна информация, гледни точки и тенденции пред публиката, а тя от своя страна да бъде в състояние да разбере и анализира представеното. Предвиден е здравословен баланс между лекции на независими поддръжници на всяка от трите теми от една страна, а от друга – на представители на търговски компании, представящи конкретни продукти и решения в контекста на някоя от трите теми.

Билетите са в продажба от началото на февруари. До края на март ще има билети на цена от €79.00, а през април с наближаването на датата на конференцията, цената ще се повиши на €99.00. Организаторите предлагат 40% отстъпка за групови билети (от 4 или 5 човека), както и биха предоставили промо-кодове за отстъпки на ученици, студенти, хора в затруднено финансово или неравностойно положение. При корпоративен интерес за повече билети за служители, се препоръчва контакт с организаторите. Може да се свържете с тях на този адрес и да разкажете за Вашия индивидуален случай. Те ще се свържат обратно с Вас за уточнение и конкретно предложение.

Умения

Публикувано на

май 17, 2020

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *