На 25 и 26 април Webit ще посрещне в София Тех Парк повече от 5000 посетители от 90 държави и над 300 лектори. Сред тях ще откриете Fortune 500 компании, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Присъствието ви на Webit.Festival ще ви направи част от глобална общност на някои от най-влиятелните хора от 5 континента, които чертаят бъдещето на света.

Развитието на предприемаческата система в България и света е една от основните мисии на Webit.Foundation. Именно заради това в рамките на Webit.Festival ние не просто предоставяме на стартъпи безплатни пространства за изложители, билети за събитието, медийно отразяване и възможност да се срещнат с безпрецедентен за региона брой от водещи корпоративни лидери и инвеститори от целия свят, но и шанс да се участват в поредното издание на Founders Games – състезание, в което 100 стартъпа ще се борят за инвестиция от €200 000.

Над 93% от стартиращите компании по света се провалят. Но едва 30 на сто от стартъпите, които участват във Founders Games през последните 7 години, завършват бизнес начинанията си с неуспех.

Тази година Webit.Festival ще представи пред международната си публика и някои от най-интересните “зелени” стартъпи от Северна Европа, които ще пристигнат в България чрез програмата Innovation Norway – най-важният инструмент на норвежкото правителство за иновации и развитие на местните компании и индустрии.

Към тях ще се присъединят нови български и източноевропейски фирми в този сектор. Всички те ще получат безвъзмездно площи в рамките на Green Startup Expo на събитието и ще могат да представят идеите си на една от сцените на Webit пред бизнес лидери и инвеститори.

Да бъдете сред избраните от екипа на Webit стартъпи е гаранция за надежността, иновативността и потенциала на компанията ви, както и огромна пазарна възможност!

Можете да заявите участие във Founders Games тук.