Founder Institute, най-големия в света акселератор и академия за стартап компании на ниво идея, днес обяви, че започва приемът за втория випуск на програмата в София. От старта си през 2015 г., програмата в България създаде 12 обещаващи технологични компании на местно ниво, включително Yatrus Analytics (компания в сферата на Big Data, приета в NEW Media Accelerator в Хамбург), Trevor AI (приложение за продуктивност, което използва изкуствен интелект, и е избрано да представи България на конференцията FounderX в Силициевата долина тази есен), както и много други. Приемът в софийския Founder Institute вече започна и всеки, който се интересува от това да стартира технологична компания, е приветстван да кандидатства на http://fi.co/apply/sofia.

За да отпразнува стартирането, Founder Institute e домакин на поредица от стартъп събития с вход свободен за широката публика. За да видите пълния списък с предстоящи събития, посетете http://fi.co/curriculum/sofia.

За начинаещите предприемачи, които имат идея и са готови на предизвикателство, цялостната програма на Founder Institute стъпка по стъпка предоставя достъп до структура, менторство и глобална мрежа от предприемачи, необходими за изграждане на устойчива компания в родния им град. Освен това, Founder Institute е единствената програма по рода си, която се фокусира върху хората, вместо идеите, приема основатели с работа на пълен работен ден и споделя успеха от бизнеса с всички участници.

Базиран в Силициевата долина и с филиали в над 60 държави и над 135 града, Founder Institute, вдъхновява и помага на лидери на най-бързо развиващите се стартъпи в света (http://fi.co/companies) да направят прехода от служител към предприемач, да тестват стартъп идеите си, да изградят екип, да привлекат първите си клиенти, да получат финансиране и много други. Компании в портфолиото му включват еднорози като: Udemy, Realty Mogul, iCarsClub, Itembase, goplaceit и Appota.