Петър Нефтелимов учи Биотехнологии в Софийския университет. Сферите му на интерес са различни. Интересува се от наука, образование, бизнес проекти, младежки инициативи и креативни начини да разширявам мирогледа си. Голямата му страст са събитията, независимо на каква тематика са.

Изучава различните аспекти в Молекулярната биология, защото в хода на еволюцията е възникнало разделението на труда, както всеки орган в човешкото тяло не може да функционира самостоятелно, а е в тясна зависимост с друг(и), за да изградят един работещ организъм.

На надвидово ниво, тоест на група хора с различни интереси, работещият организъм може да е нова сграда, сайт, фирма, компания, дори семейство. Затова за него е важно да изучим взаимоотношенията на най-микроскопично ниво, за да имаме успешна фирма и компания, семейство.

За тези неща, както и за други свързани с бизнеса и науката, ще намерите в неговия блог – Neftelimov.com. Най-четените му статии са свързани с предприемачеството, HR, интересни моменти от различни събития, както и предстои съвсем новата поредица от статии за всичко свързано с Биткойн събрано на едно място.