Когато започваме своя бизнес, смятаме, че това ще ни донесе независимост. В действителност обаче, за да бъде нашата стартъп компания успешна, необходимо е да имаме подкрепата на инвеститори, клиенти и вече изградени бизнеси. За тази цел е много важно да представяме идеите си качествено и пред колкото се може повече потенциални партньори.
Какво да правим обаче, когато сме в началото на нашия бизнес и не разполагаме все още с голям офис, където да извършваме представянията?
Отговорът е – отиваме при клиентите. Как обаче да сме сигурни, че и там ще има цялата необходима и съвместима техника?
Най-добре е самите ние да сме подготвени. Тогава се налага да имаме собствена техника. Освен висококачествена и иновативна, най-важното е тя да бъде лесно преносима, за да можем безпроблемно да я побираме дори в ръчния багаж, особено когато правим презентации пред клиенти извън страната.
Тук на помощ идват Acer, които ни предлагат портативни решения за иновативно представяне на нашата стартъп компания.

На първо място, разбира се, за всяка презентация ни е необходим лаптоп или таблет.
Acer Switch 5 разполага с няколко функции, които ще Ви помогнат да впечатлите аудиторията си. Най-интересната от тях е включената в комплекта Active Pen, благодарение  на която можете да нарисувате своята идея в реално време като на бяла дъска, или бързо да водите записки. Освен това таблетът има изключително дълъг живот на батерията – над десет часа, така  че няма нужда да се притеснявате от липса на източник на електричество. Благодарение на специалната стойка, широкоъгълния дисплей и специалните звукови технологии Acer TrueHarmony и Acer Smart Amplifier, Вашите клиенти и бъдещи бизнес партньори ще могат да се насладят на презентация с висококачествено аудио и визия. Най-голямото предимство на това 2-в-1 устройство са размерите и лекотата му – дебелината е 9.6 mm, а тежи едва 920 грама. Можете да сте сигурни, че всички важни документи на компанията ще бъдат на сигурно място, тъй като таблетът има опция за отключване с пръстов отпечатък.
Освен таблет обаче, за да бъдат по влиятелни презентациите ни, трябва да ги прожектирате на голям екран. Повечето проектори на пазара обаче са големи и тежки и е трудно да ги взимате навсякъде със себе си. Освен това, проекторът не е част от задължителното техническо оборудване на всички фирми, така че в повечето случаи трябва да осигурите свой. За да решат този проблем, Acer създават C101i – супер лек LED проектор с вграден wireless за Android и iOS. Размерите му са едва 121 на 118 мм, благодарение на което можете да го поберете в джоба си. Теглото му е само 265 грама. За сметка на това, вградената батерия издържа два часа, което означава, че съвсем спокойно можете да завършите презентацията си, дори да няма къде да го включите.
Още един плюс е, че проекторът е доста икономичен и има над 30 000 часа живот на лампата. За разлика от конвенционалните проектори, при него не се изисква време за охлаждане или загряване на лампата, тъй като използва LED крушка. Това позволява незабавното му включване и изключване, което се явява голямо предимство, тъй като клиентите не обичат да чакат. Издръжливостта на батерията в съчетание с безжичната връзка на сигнала ще премахнат неудобството на кабелите, които не стигат, не пасват, забравили сте или няма къде да включите. Благодарение на HDMI кабела, можете да го свържете към телевизора и да го използвате като преходник, с който да излъчвате сигнала от телефона към телевизора. Вече няма да се нуждаете дори от лаптоп за представянията си. С C101i ще бъдете подготвени за всяка ситуация по време на презентация и ще можете да посветите целите си усилия и внимание на това да впечатлите бъдещите партньори!
Виждате как не е необходимо вече да се притеснявате от липсата на представителна зала за презентации и пълно техническо оборудване. Най-ценното от стартъп компанията е Вашето know-how и идеи, а вече можете да ги представяте лесно и практично. Само с две миниатюрни устройства ще можете да задоволите нуждите от техника на Вашия стартиращ бизнес и да бъдете мобилни в презентирането на идеите си. Не е задължително дори да взимате лаптоп със себе си, можете да се спрете на подходящ Windows таблет или дори да направите представянето си само със смартфона и джобния проектор.
След като проблемът с техниката е решен, можете да се фокусирате върху създаването на идеалната презентация и нейното перфектно представяне! Не забравяйте, че дори да впечатлите клиента с техническата си подготовка,нищо не е по-важно от съдържанието и силата на идеите Ви!

Tripod_01(1)C101i_06