Когато стартираме бизнес, пред нас се появяват множество предизвикателства. Трябва да се борим с конкуренцията, документацията и всякакви проблеми. В този момент много важно е да организираме добре основата на нашия бизнес – а именно техническата база, която ни е необходима да започнем.

Разбира се всеки бизнес има различни нужди от техника, но с тези съвети ще Ви помогнем да бъдете възможно най-ефективни в избора си.

1. Приоритизирайте според бизнес реалността.

Освен различните нужди според сферата на бизнеса, нуждите се променят и с израстването на компанията. Не забравяйте, че сега стартирате и не е необходимо да купувате прекалено много или прекалено скъпа техника, която вероятно няма да използвате в следващите няколко години. Приоритизирайте нуждите си и се фокусирайте върху техника, която ще отговори на целите Ви в момента.

2. Отделете бюджет за техника.

TravelMate-P658-photogallery-05При стартирането на бизнес е много важно да не правите прекалено големи разходи, тъй като не се знае кога инвестициите ще се възвърнат. Всяка компания иска най-бързата, мощна и качествена техника, но тя струва скъпо. Затова е добре да се фокусирате между най-доброто съотношение качество-цена.

Нещата, без които никой стартиращ бизнес не може са: компютърен хардуер и софтуер, принтер, телефон. Други разходи, свързани с технологиите, са за високоскоростен интернет, сървъри, поддръжка на сайт и мерки за сигурност.

Все пак може би най-важната техника за всеки бизнес е лаптопът. Бизнесът рядко вече е обособен само на едно място, което означава, че Вашият лаптоп трябва да бъде достатъчно компактен, за да го взимате навсякъде, и достатъчно мощен, за да Ви позволява безпроблемна работа. Acer Swift 3 е лаптоп, който се отличава с изключително дългия живот на батерията – 10 часа, също така е лек и тънък, което ще Ви позволи лесно да движите бизнеса си от разстояние.

Лаптопите от серията  Travel Mate P6 пък са специално ориентирани към бизнеса и имат доста полезни функции за улесняване на офис работата. Както личи от името на серията, те също ще бъдат Ваш приятел при бизнес пътуванията. Отличават се със здрав корпус, ниско тегло и пълна функционалност за свързване към периферни устройства.

3. Инвестирайте в експертно мнение.
Това обикновено зависи от мащабите на Вашата инвестиция в технологии, но е добре да потърсите съветите на външен консултант, който да извърши технически одит. Това ще Ви даде представа за типа техника, от която бизнесът Ви се нуждае в най-голяма степен, и ще Ви помогне да изберете правилните продукти и услуги.
Експертът ще Ви помогне също така да установите нуждите на бизнеса – според капацитета, употребата на техниката от служителите и текущите Ви ресурси.

4. Заложете на сигурността и бъдете икономични.
Когато избирате техника, а особено за стартиращи бизнеси с по-специфични технологични нужди в областта на производството, от изключителна важност е да осигурите здравословна и безопасна среда на труд. Това ще направи компанията и служителите Ви много по-продуктивни, а и ще Ви спести много проблеми вбъдеще.
Полезно от инвестиционна гледна точка ще бъде също, ако избирате устройства, които са максимално енергийно ефективни. Това не само ще олекоти бюджета Ви, но също така и ще допринесе за опазването на околната среда.

5. Обмислете опциите за плащане.
Ако в началото не можете да си позволите да инвестирате прекалено много за техническо оборудване, помислете за опцията да го купите на изплащане. Този вариант ще оскъпи оборудването Ви като цяло, но за сметка на това ще можете да се сдобиете с необходимата техника, дори да нямате всички средства в момента. Освен това ще можете да включвате вноските като оперативен разход.
В случай, че има техника, която няма да Ви е нужна за дългосрочен период от време, може да спестите големите инвестиции в нея и просто да я наемете. Това важи особено в случаите, когато дадено оборудване Ви е необходимо за специфичен проект, или просто искате да изчакате бизнесът Ви да се развие, за да закупите по-качествено оборудване.

6. Заложете на иновациите.
Не забравяйте, че Вие сте стартиращ бизнес и трябва да се наложите над конкуренцията. Технологичният темп на растеж в наше време е толкова бърз, че техниката остарява в момента, в който я купуваме. Новото оборудване може да улесни и увеличи продуктивността на Вашия бизнес и ще Ви даде предимството да отговаряте на промените в бизнес средата по-лесно.
Винаги е по-добре да инвестирате повече средства в ново оборудване, отколкото да пестите от старо, тъй като все пак не купувате техника всеки ден. Клиентите Ви също ще се увеличат, защото, залагайки на иновациите, Вие се грижите за нарастващите им нужди.