Глобалната инициатива StartUP Weekend има за цел да мотивира и подпомогне ентусиастите, стремящи се към практическо развитие на бизнес идеи.

В първия уикенд на ноември 2016 г. тя ще се проведе за трети път на територията на Американски Университет, гр. Благоевград. А в световен мащаб в StartUP Weekend вече са се включвали над 210 000 участници.

В рамките на 54 часа участниците ще обменят идеи, ще сформират отбори и ще могат да изготвят стратегии с помощта на ментори с ценен опит в сферата на бизнеса и предприемачеството.

Менторите ще споделят своите познания и ще помагат на амбицираните участници да развият и реализират идеите си. От своя страна всеки участник има възмжност да сподели своята интересна идея за бизнес, а тези, които все още нямат такава, могат да подкрепят идеите, които са им допаднали най-много и да сформират успешен екип до изграждането на силен и ефективен продукт.

Дейностите ще се състоят от 4-ти до 6-ти ноември:
– 4.11 – сформиране на участниците в отбори, с цел развитие на бизнес предложение;
– 5.11 – с помощта на своите ментори ще обработвят оптимално своите бизнес идеи;
– 6.11 – всеки отбор ще представи идеите си в 3-минутна презентация пред публика и жури, което ще определи победителите.

Сред менторите са Венета Андонова (преподавател в АУБ), Радослав Ризов (Public Sector Account Executive в Microsoft), Стоян Ангелов (съосновател на Start It Smart и Fly Events Bulgaria) и други, за които ще ви оставим да научите сами.

През 2015 StartUP Weekend@Blagoevgrad събра повече от 70 млади ентусиасти, които работиха денонощно по усъвършенстването на своите идеи под непрекъснатото напътстване на професионалисти. Отборът-победител за 2015 създаде проекта Toby – българска онлайн компания за наемане и купуване на дървени играчки. Идея, която цели разнообразие от образователни проукти, които могат да бъдат взети или дадени под наем срещу съответна цена.

Ако и вие имате креативни бизнес идеи, които заслужават представяне или искате да станете част от успешен предприемачески отбор, може да посетите
уебсайта на StartUP @ Blagoevgrad: http://startupatblagoevgrad.org/
и Facebook: https://www.facebook.com/StartUPBlagoevgrad