Здравейте приятели, представяме ви една статия от поредицата ни „Гости в блога на Startup.bg“ Днескашния материал е създаден от екипа на най-новия co-working в София –  Work & Share

Как коуъркингът повлиява корпоративния свят – Work & Share, пространство подходящо за всеки

Коуъркингът отдавна вече не се възприема като подход на работа, присъщ единствено на стартъпи и фрилансъри. Напротив, през последните години все повече големи бизнеси по цял свят правят целенасочения избор да се настанят в коуъркинг пространства, за да се интегрират в общност от разнообразни стартъпи, прохождащи предприемачи и креативни умове.

Компании като KPMG и McKinsey&Co, например, са избрали за свой дом коуъркинг пространствата на WeWork, а Airbnb, Spotify и Uber, пък са избрали Rocket Space. И това не е случайно! Тези вече добре установени компании са осъзнали критичното значение на иновациите за тяхното устойчиво развитие. Ето защо, те стимулират и подкрепят своите служители да мислят “out of the box”, да тестват нови идеи и да търсят обратна връзка извън рамките на компанията.

Именно тук коуъркингът се явява тази, така необходима за компаниите, свежа глътка въздух, която осигурява пространство, среда и общност, подходящи за създаване и развиване на иновации.

Креативност посредством общност
Както за основателите на компаниите, така и за служителите, смяната на офис средата с коуъркинг среда е вълнуващо изживяване, което мотивира, стимулира и подобрява продуктивността и ефективността. Някои от основните причини за тези подобрения в работния процес се коренят във:

• Възможността представителите на компаниите активно да взаимодействат с общност от експерти от различни сфери, представители на разнородни бизнеси, всеки от които на различен стадий в своето кариерно развитие;
• Директният достъп до нови пазари, до потенциални клиенти и до партньори, който коуъркингът и разширената мрежа от контакти на неговите обитатели осигуряват.

Това доказва, че коуъркингът се отнася не само до физическото пространство, а в много по-голяма степен до хората, които го обитават, до споделената култура, до ценностите и до климата, който насърчава взаимодействието, откритостта и споделянето на опит и знания.

Коуъркингът у нас
За последните 5 години коуркингът в България извървя пътя от появата си като напълно непознат феномен, известен едва на няколко души у нас, до все по-популярен подход на работа, който от своя страна се превърна в олицетворение на определен начин живот. От едно, коуъркинг пространствата в България станаха повече от 20, а заедно с нарастването на броя им, се увеличи разнообразието от причини за избор на конкретно коуъркинг пространство.

Work & Share Coworking Space
Work & Share отворя врати съвсем скоро и вече носи свой собствен отличителен почерк. С капацитет от 300+ места, най-новото коуъркинг пространство в София оставя усещане за университетски кампус, в който както работата, така и забавленията са съвместни и споделени. Разположено върху площ от 8000 кв.м, пространството се състои от две сгради, свързани посредством просторна зона за почивка, отдих и неформални срещи.

Осъзнавайки различните нужди на нашите бъдещи обитатели, ние, екипът на Work & Share, сме разпределили работните пространства балансирано, предоставяйки възможност за избор между отворено споделено пространство за работа, екипни бюра и екипни офиси.

Водени от идеята да създадем office-as-a-service, ние се стремим максимално да улесним работния процес на нашите обитатели, като за тази цел сме предвидили широк спектър от услуги и допълнителни удобства.

Какво ни мотивира?
Ние сме движени от желанието си да откликнем на коуъркинг последователите, чиито основания за избор на пространство са свързани с намирането на онази специфична работна среда, която съчетава в себе си устойчивост и динамичност и в която успешно се обединяват стартъпи, фрилансъри и корпорации. Нашият стремеж е да създадем стабилни връзки между тях, да стимулираме ползотворен диалог и да развием култура на споделяне и взаимопомощ. Вярваме, че именно този подход ще окаже ползотворно влияние върху развитието на предприемаческата сцена у нас и ще подпомогне постигането на последователни успехи на нейните представители.

Водеща цел на целия екип на Work & Share е изграждането на щастлива общност от професионалисти от различни индустрии, в която сътрудничеството, откритостта, доверието и подкрепата са основни ценности, в която споделянето не е изключение, а е всекидневен процес на даване и получаване, и в която работата сред и съвместно с други мотивирани и креативни хора носи чувство на удовлетворение.

Искате да се присъедините?
Сега е моментът! Свободните места се на изчерпване! Ако искате да научите повече за Work & Share и да се срещнете с нас може да дойдете за безплатен пробен ден или да запазите час за обиколка на пространството ни.

Екипът на Work & Share
Less me, more we!

http://www.workandshare.io/